Наш кадар

После више од три деценије искуства у едукацији, наш тим је пронашао савршени склад између младалачког ентузијазма и зрелог стручног искуства. Окупили смо предаваче чија старосна структура варира од 20 до 55 година, и који су кроз године успешно радили са ученицима свих узраста. Међу нама су дипломирани инжењери електротехнике, мастери физике, професори и студенти, који су не само стручни у својим областима већ и изванредно талентовани за преношење знања.

Међу нашим професорима су и реномирани стручњаци као што су дипломирани инжењер електротехнике Срђан Ђорђевић, са обимним искуством у држању часова из математике и физике, и мастер физике Михаило Ђорђевић, вишегодишњи сарадник у настави у Математичкој гимназији и у Центру за таленте, чији су ученици остваривали значајне успехе на државним такмичењима и освајали бројне медаље на међународним олимпијадама, а који је и сам освојио бронзу на међународној олимпијади.

Циљ наших курсева није само пренос потребног знања већ и обликовање самопоуздања и сигурности у себе, постављање чврстих основа за даље усавршавање и обликовање начина размишљања које ће користити у животу. Настојимо да знање буде лако доступно свима и да представљамо мост према даљем школовању. Отворени смо за све старосне групе – основце, средњошколце, студенте. Радимо свесрдно да ширимо вредност образовања, јер сматрамо да је оно кључно за каснији успех и обликовање карактера наших полазника.


О настави

У срцу нашег приступа настави је тежња да препознамо и разумемо јединствене потребе и циљеве сваког полазника. Верујемо да нема универзалног начина учења који одговара свима, па стога пружамо флексибилност у избору метода и предавача. Сваки ученик има прилику да ради са предавачем који му највише одговара, са којим ће најлакше постићи резултате, и који ће га разумети, мотивисати и инспирисати. Трудимо се да створимо окружење у којем сваки полазник може да расте и напредује у свом темпу, уз подршку и вођење које одговара његовом стилу учења.

Наши предавачи користе различите наставне технике, прилагођавајући их специфичним потребама и интересима сваког ученика, било да је реч о припреми за такмичења, пријемне испите или редовно школско градиво. Наш циљ је не само да помогнемо у усвајању чињеница и формула већ да подстакнемо дубље разумевање материјала, развијамо критичко размишљање и оспособимо ученике да примене научено у практичним ситуацијама. Овакав приступ омогућава нам да градимо дугорочно поверење са полазницима и да постанемо више од пуке школице за држање часова – постајемо партнери у њиховом образовању, који имају за циљ да обликују будуће лидере и иноваторе.

Часови могу бити индивидуални или групни.
Поред курсева који су редовни и почињу са припремама у одређено време и трају одређен фонд часова, можете нам се обратити и за појединачне часове у свхру савладавања потешкоћа из одређених области.

Примарни курсеви подразумевају припреме за матуре и пријемне испите.

За ову припремну наставу образујемо групе и са радом почињемо већ од 1.октобра.
Могући су поласци и других датума, најкасније до 1.јануара јер након тога не препоручујемо.
Искуствено, почетети припрему током октобра је идеално. Сасвим је довољно времена да се спреми област предвиђена за полагање без непотребног стреса и неизвесности.

Поред математике, физике и основа електротехнике,постоје и припреме из српског језика, хемије, информатике, биологије и других предмета

За оне који нису у могућности да уживо похађају наставу предмете могу да прате и онлајн (скајп, зум и сл).

 
О Гаусу


Вероватно сте упознати са Гаусовим методом елиминације или Гаусовом расподелом, али Гаусово име се везује и за теорију бројева, анализу, диференцијалну геометрију, електростатику, оптику, астрономију и геодезију.

Јохан Карл Фридрих Гаус (30. април 1777 – 23. фебруар 1855) рођен је у Немачкој у једној сиромашној породици. Његова мајка је била неписмена и никад није забележила тачан датум његовог рођења, а једино је било познато да је рођен у среду, осам дана пре Ускрса. Гаус је касније решио загонетку свог рођења срачунавши датум тог Ускрса уз помоћ метода за израчунавање датума у прошлости и будућности.
Гаус је био надарен за математику још као дете и постоји неколико прича које говоре о његовој генијалности. У једној од њих испричано је како је са само три године исправљао рачунске грешке док је његов отац сређивао своје рачуне. Такође, са седам година умео је а ради са аритметичким низовима и био бољи од својих вршњака.

На универзитету 1796. године дошао је до задивљујућег открића – конструисао је правилан многоугао са седманаест страница.

Гаус је започео каријеру као професор у опсерваторији у Гетингену 1807. године. Касније је постао и директор ове институције, где је остао до самог краја живота.

Он је имао толико утицаја на своје области да је чак и лиценциран на новчаницу од 10 немачких марака, слика која многима остаје у сећању, мада многи и не знају чији је портрет у питању.